NOVETATS EDITORIALS

HERNANDEZ XAVIER (Coor); BESOLÍ, ANDREU; GESALÍ, DAVID; IÑIGUEZ, DAVID; LUQUE, JOAN CARLES: La Batalla del Ebro. RBA. Barcelona. 2006. 415 pàgs. ISBN-10: 84-473-4888-1. DP: B.33.268-2006.

Història completa de la Batalla de l’Ebre vertebrada des del punt de vista militar. Posa especial emfasi en l’esforç de guerra de Catalunya durant el període. Aporta per primera vegada uns detallada crónica de la batalla aèrea que va enfrontar en combats gairebé diaris a centenars d’avions. El treball inclou un capítol sobre els escenaris i el patrimoni de la batalla avui i una proposta per efectuar una descoberta dels seus espais.i paisatges.

labatalladelebre2.jpg

SANTACANA MESTRE, JOAN; HERNANDEZ CARDONA, FRANCESC XAVIER: Museología crítica. Ediciones Trea, S.L:. Gijón, 2003. 306 pàgs. ISBN: 84-9704-226-3.

Manual que posa de relleu els diferents problemes de la museologia i museografia contemporània. Recull les experiències directes dels autors respecte a diversos escenaris museals europeus. En destaca la reflexió sobre el tractament museogràfic dels temes contemporanis. Es tracta abastament la problemàtica del patrimoni militar del segle XX i es focalitza sobre aspectes que van des del tractament de camps de batalla fins al tractament de restes cadavèriques. El conjunt del treball presenta un balanç sobre les caòtiques polítiques patrimonials desenvolupades a l’Estat espanyol i Catalunya.

portada1.jpg

0 Responses to “NOVETATS EDITORIALS”


  • No Comments

Leave a Reply